Експерт: Качеството на здравеопазването у нас се увеличава

Качеството на здравеопазването у нас се увеличава, въпросът по-скоро е как се изразходват парите в тази област. Такова мнение изрази здравният икономист Аркадий Шарков в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

,,Един от плюсовете е, че бюджетът за медикаменти беше разделен по пера. По този начин вече ще има яснота за кои пациенти какъв бюджет е необходим. За жалост обаче все още няма рационална лекарствена поликита, т.е. Пациентите имат избор от лекарства, то няма добра информационна кампания как да пестят парите си, парите на НЗОК, на болничната помощ'', коментира Шарков.

По думите му преминаването на Фонда за лечение на деца в чужбина е добра новина, тъй като административната му тежест ще бъде прехвърлена към функциите на НЗОК.

,,Как Касата обаче ще осигури това лечение и тези медикаменти на тези деца, засега няма яснота по този въпрос. Те се решават чисто административно'', сподели накрая здравният икономист.

Коментари

 1. 2018.11.28 | 18:28

  поредното изказване на послушна калинка

 2. 2018.11.28 | 07:45

  увеличава се на майка ти пу. ката.... лъжливо копеле

 3. 2018.11.27 | 19:51

  И в какво се изразява "увеличаването" на качеството на здравеопазване то"бе, експерт- икономисте по здравето?? В пет кила пясък ли бе?! Качество се ПОДОБРЯВА, а не УВЕЛИЧАВА, бе, нещастни тъпоъгълни "експерти"! Ха, кажи в стойност един показател и индикатор! Намаляване на смъртността ли? Относителен дял на излекувани? Намаляване на сърдечно-съдовите болни?- А, пардон, като поумрат, наистина намаляват! Времетраене на излекуването? Пфу, неграмотни калинки...

  1. 2018.11.27 | 20:29

   по-скоро на "журналиста" си задай въпроса за увеличението на качеството. мишки научете се да пишете нормално

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

НЗОК

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет