Подписаха договор, регламентиращ трудовите и осигурителни отношения на работещите в отрасъл „Здравеопазване” (снимки+видео)

  • 08 ноември 2018 11:22

  • 1062
  • 1
Подписаха договор, регламентиращ трудовите и осигурителни отношения на работещите в отрасъл „Здравеопазване” (снимки+видео)
© Novini.bg

Министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и представители на национално представени работодателски и синдикални организации подписаха Колективния трудов договор, регламентиращ трудовите и осигурителни отношения на работещите в отрасъл „Здравеопазване”, предаде репортер на Novini.bg.

Снимка: Novini.bg

„Всички трябва да премахнем тежките диспропорции в заплащането в здравния сектор. Това трябва да се премахне, защото иначе ще сме свидетели на това как градовете ще останат без медицински персонал“, заяви д-р Мими Виткова от КРИБ.

Иван Кокалов от КНСБ заяви от своя страна, че е щастлив от подписаното днес споразумение и поясни, че в сектора трябва да се намери реда. „Работата в здравеопазването е екипна, отборна. Ако има звезди, те се крепят на останалите, които играят“, каза Кокалов.

Министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през заяви, че е най – щастливият и развълнуваният участник. „Нека да направим така подписаният договор той да послужи за база и да стимулира хората, работещи в системата на здравеопазването. Нека да постигнем консенсус, както за пациентите, така и за хората от сектора“, каза министър Ананиев.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.08 | 12:09

1

уроди от бкп и дкмс

Добави коментар

Водещи новини