Петър Москов: Здравните модели, предложени от управляващите, са отказ от държавна политика в здравеопазването

  • 11 октомври 2018 18:31

  • 1627
  • 1
Петър Москов: Здравните модели, предложени от управляващите, са отказ от държавна политика в здравеопазването
©

Никога нямам логично обяснение за позициите на БСП и ДПС. Иначе идеите на управляващите за здравна реформа са лош ход. Тези два здравни модела са отказ от държавна политика в здравеопазването.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ бившият здравен министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва, който коментира предложените от Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през здравни модели. "Управляващите се опитват да прехвърлят отговорността върху някакви частни фондове и пациентите. Трябва да има държавни системи и институции, които да контролират парите на хората на системата. С тези модели държавата казва: отказваме се, не можем, парите ще се контролират от някакви фондове. Това е недопустимо. Това е отказ от държавна здравна политика. В тези модели има сбъркана философия. Държавата трябва да участва активно в образование, здравеопазване и сигурност. Ако една държава не знае това, то значи нищо не знае. Математиката в тези модели също е сбъркана. Със сигурност сметките не излизат. Съжалявам, че всичките усилия, които бяха положени в последните години за реформа в здравеопазването, ще отидат на вятъра и в грешна посока. Аз съм станал министър с идеите на политическата сила, с която съм избран. Не критикувам, защото вече не съм министър. Благодарение на моите идеи и действия сега в НЗОК ще влязат над 170 млн. лева, които ще отидат за лечение на всички нас", похвали се Москов.

"Съвсем сериозно обмислям варианта за създаване на силно дясно-консервативно движение. Мисля, че това е правилния път. ДСБ в началото на своето създаване беше едно такова движение. Сега нещата са много променени. В момента основните неща в държавата не се подлагат на дебати. Силно се надявам, че в България са останали здравомислещи хора. С кого ще основавам това движение е друг въпрос. Харесвам действията и мисленето на вицепремиера Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16", намекна Москов.

Филип Епитропов
1627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
!?

2018.10.18 | 08:35

1
И как ще търсиш последователи,с отпечатъци ли?

Добави коментар

Водещи новини