Георги Михайлов: Темелите на здравеопазването ни пращят

  • 26 септември 2018 08:06

  • 1864
  • 0
Георги Михайлов: Темелите на здравеопазването ни пращят
© БНТ

Никой не е видял документ, който да представя варианти на т.нар. здравна реформа. Има едно гадаене по отделни фрагменти. Едва ли и днес ще говорим за цялостна промяна, а по-скоро за слухове. Ще говорим за дофинансиране на старата система, което няма да доведе до никаква промяна. Всичко това говори за един разговор, който няма да бъде особено ефективен, но все пак пак се надявам да има резултат. Темелите на здравеопазването ни вече пращят.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от БСП проф. Георги Михайлов.

,,Иска се разговор за демонополизацията на НЗОК. Трябва да се обсъди този проблем. В момента има усещането, че някъде на тъмно се прави някакъв модел, който Обединените патриоти не са го виждали, Лекарския съюз също не го е виждал... А и да не пропускаме, че тук става дума за огромен финансов ресурс от около 5 милиарда лева. Така че несериозни идеи и притаени разговори няма да помогнат за такава болезнена сфера като здравеопазването'', посочи Михайлов.

,,Като цяло парламентът буксува, не се извършват никакви дискусии на политическа основа. Той е окарикатурен. Ние се нуждаем от този разговор за "Визия за България", всъщност цялата нация има нужда от него'', коментира още депутатът от БСП.

,,Промяната е във "Визия за България", която е надпартиен документ'', завърши Михайлов.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини