Шефката на Агенцията по трансплантации обяви мотивите си да подаде оставка (видео)

  • 11 септември 2018 14:03

  • 1151
  • 0
Шефката на Агенцията по трансплантации обяви мотивите си да подаде оставка (видео)
©

Когато постъпих на работа в Изпълнителната агенция по трансплантации /ИАТ/ през 2013 г. трябваше да се направят няколко важни промени, защото имаше редица пропуски. Нямаше юрист, агенцията нямаше ПР и имаше длъжности, които бяха на половинки и се изпълняваха от няколко души. Сега са назначени експерти след спечелени конкурси. Това обяви на пресконференция д-р Марияна Симеонова, която пожела да се оттегли от ръководния пост в Агенцията, предаде репортер на Novini.bg.

ИТ структурата още през 2013 г. бяха установени пропуски. Установих, че не разполагаме с външен диск, което означава, че нямаме архив, посочи д-р Марияна Симеонова, която вчера депозира оставката си като директор на ИАТ.

Друга важна част от нашата дейност са обученията. През 2016 г. експертите преминаха специално обучение за подобряване на тяхната квалификация, подчерта тя в отчета на дейността си.

През 2014 г. са извършени най-много трансплантации в България. Смятам, че това се дължи и на активната работа на експертите в Агенцията.

Мотивите на д-р Симеонова са лични, свързани с нейното професионално развитие, обяви самата тя. "Не съм подала оставка, а искам да продължа да се развивам като лекар. Преди два месеца имах мотиви, че работата трябва да се промени и институциите в здравеопазването да работят съвместно и да се създадат условия за това. Не смятам, че администрацията не е важна – трябва да се работи отговорно, има още какво да се промени. Радвам се, че г-н Ананиев и г-жа Начева разбират това и работят в тази посока".

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини