Кирил Ананиев: Никой няма да бъде лишен от лечение

  • 01 декември 2017 09:18

  • 5066
  • 2
Кирил Ананиев: Никой няма да бъде лишен от лечение
©

Мораториумът върху новите лекарства се налага, защото бюджетът на здравната каса трябва да бъде стабилизиран. Когато създавахме НЗОК през 1999 година, парите за здравеопазване бяха над един милиард лева, а сега са над 4,7 милиарда.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на здравеопазването Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през. "Уверявам всички български граждани, че никой няма да бъде лишен от лечение. През следващата година хората ще бъдат лекувани с най-съвременните лекарства, които се предлагат в Европа в момента. Налага се преразглеждане на клиничните пътеки. Темата ще бъде обсъдена с Българския лекарски съюз. Първото, с което се захванахме, е преглед на състоянието на държавните болници. Ще се опитаме да направим здравна карта само за държавните здравни заведения", разкри още Ананиев.

"Друг от основните приоритети на министерството е увеличение на заплатите в регионалните здравни инспекции, кръвните центрове и психиатричните заведения. Освен това за догодина в бюджета са осигурени 20 милиона лева за ваксините на деца", каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5066 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.12.03 | 19:43

2
И в двата случая си плащаш , то не е избор на екип , то не е дарение , не платиш ли умираш , няма кой да те погледне !

2017.12.01 | 12:20

1
Над 1.5 милиона са лишени от лечение по липса на осигуровки в седесаро-мутренска България.

Добави коментар

Водещи новини