В Търново се лекуват с камбанен звън

  • 02 декември 2011 21:28

  • 708
  • 0
В Търново се лекуват с камбанен звън
©

Лечение чрез камбанен звън – идеята е странна, но съвсем реална според Клуба на здравето във Велико Търново, съобщава Север.бг.

Темата е сравнително нова за нашата страна, но членовете на клуба вече са се запознали с международния опит и на своите сбирки показват възможностите на камбанните звуци чрез видео- и аудиозаписи.

"Камбанотерапията действа благотворно и успокояващо на тялото и се е използвала преди столетия от нашите деди", обяснява председателят на клуба Стоян Долапчиев.

По думите му днес този метод на лечение прилагат само специалисти-психотерапевти, тъй като, ако камбанните звуци са над прага на допустимост, могат да имат неблагоприятно влияние върху човешкия организъм.

Според Долапчиев камбанотерапията може да се използва не само срещу различни болести, но и като средство за борба с градоносните облаци.

Изследване на руски учени сочи, че камбанният звук е като вид генератор на енергия, която разрушава болестотворната среда. Камбанният звън помага и срещу стрес, а най-впечатляващото е, че има опити за лечение и при онкоболни, тъй като звуците облекчават болките, смятат в търновския Клуб на здравето.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
708 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини