Шефът на БЛС: Парите за здравеопазване никога не стигат

  • 15 декември 2015 07:53

  • 1687
  • 1
Шефът на БЛС: Парите за здравеопазване никога не стигат
©

Не знам да има някъде по света бюджет за здравеопазване, който да стига. Наистина тази година бюджетът на НЗОК е със 129 млн. лева повече. сигурно и тези пари няма да стигнат. Трябва да се работи за правилното преразпределение на тези средства.

Това каза пред камерите на БНТ д-р Венцислав Грозев, председател на Български лекарски съюз. Направи се опит БЛС да бъде изваден от преговорния процес за Националния рамков договор за 2016 година. Разумът все пак надделя и в момента се в процес на организиране на преговорите за рамковия договор. Трябва да седнем и да се разберем по всички въпроси. В настоящия момент за първична помощ се отделят около 180 млн. лева. Ние предлагаме тези средства да се завишат с около 20 млн. лева. Целта на реформата е да се облекчи системата на болничната помощ. Това може да стане като облекчим работата на колегите от доболничната помощ. Когато те си вършат работата качествено и добре, няма да има такъв наплив към болниците, разясни Грозев.

Категоричен съм, че няма да останат хора без лечение. Българският лекар няма да остави пациентите на улицата. Може да има проблеми, но никога няма да се случи пациентите да останат без лечение. Това е извън морала на българските лекари. Не мога да коментирам темата за здравния министър. Това е политическа тема. Наистина здравеопазването е една от най-щекотливите теми, но се надявам разума да надделее, допълни шефът на БЛС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1687 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Леле

2015.12.15 | 09:33

1
Как ще стигнат! Само автомобила на Москов струва 300 000 лева,доколкото си спомням написаното в медиите.

Добави коментар

Водещи новини