БЛС и МЗ в сблъсък заради здравните пакети

  • 03 ноември 2015 20:18

  • 2046
  • 0
БЛС и МЗ в сблъсък заради здравните пакети
©

Българският лекарски съюз предупреди, че няма да участва в преговорите за здраве, ако бъде приет настоящият вариант на закона за бюджета на НЗОК. Напрежението в сектора ескалира и заради оповестените здравни пакети, които определят колко дълго ще чакаме за лечение от първи януари, съобщава БТВ.

В края на миналата седмица Министерството на здравеопазването оповести дългоочакваните нови правила за лечение през следващата година или така наречените основен и допълнителен пакет. Според специалисти от основни области обаче документът съдържа множество пропуски и ще създаде трудности при лечението на пациентите през следващата година.

Спешните медици предупреждават, че липсват критерии за спешност. Тогава как ще се преценява кой е с приоритет. Националният консултант по лъчелечение също има въпроси. Болниците трябва да осигурят комплексно лечение на онкоблните.

Проектозаконът за бюджета на Здравната каса ще влезе за обсъждане в ресорните комисии на парламента до 2 седмици. Развръзката се очаква най-рано след 20 дни.

Мая Йорданова
2046 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини