Здравната каса иска спешна среща с Орешарски

  • 13 март 2014 13:39

  • 2328
  • 5
Здравната каса иска спешна среща с Орешарски
©

Членовете на Надзорния съвет на Здравната каса искат спешна среща с премиера Пламен Орешарски, каза пред журналисти д-р Иван Кокалов след заседание на Надзорния съвет. Ще се настоява и за среща с министрите на здравеопазването и на финансите, за да може членовете на съвета да представят проблемите, които трябва да се решат до края на годината.

Оформя се дефицит за болничната помощ в бюджета на НЗОК. По думите на д-р Кокалов, цитиран от БТА, той ще е между 150 и 300 млн. лв. "Някой трябва да ни каже какво да правим, а не всеки да си измива лицето със Здравната каса, че липсват средства и лекарства", допълни той и припомни, че в момента резервът на Касата е в размер на 136 млн.лв.

Надзорният съвет днес не е взел решение по отношение на бюджетите на болниците за цялата година, а още не са факт и новите правила за образуването на бюджетите. По закон, след като Надзорният съвет ги разгледа, ще бъдат публикувани на интернет страницата на Министерството на здравеопазването за обществено обсъждане.

Нямаме намерение да намаляваме бюджетите на болниците, допълни още д-р Кокалов. Той обаче добави, че в Министерството на здравеопазването има над 80 заявления за откриване на нови лечебни заведения, за които също са необходими средства. Според него заради това се появяват дефицитите на другите болници, защото се взима от парите, предназначени за тях, за да се дадат и на новите лечебни заведения.

Последвайте канала на

2328 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Не знам защо си плащам здравните осигуровки!!!!

2014.03.21 | 18:39

5
Не може да отида при личният ми лекар за направление за гинеколог на 5 март,защото кървя от три седмици, и на вратата на кабитета и да е лепнала бележка "ЛИМИТА Е ИЗЧЕРПАН".Никаква профилактика, никакво здравеопазване! Бясна съм!!!!
zlobul

2014.03.18 | 10:21

4
Докога циганската пасмина и държавните търтеи ще се лекуват за сметка на осигурените...

2014.03.17 | 02:23

3
Брюксел иска брой на болници и училища, които ще бъдат закрити до 2016 година. Закривайте ги простаци и не мъчете повече хората. Оставка идиоти
kofti

2014.03.17 | 01:11

2
абе направете най после това електронно досие на хората и ще се разбере къде отиват и се губят парите,но ще бъдете неприятно изненадани че нее болничната помощ просто парите недостигат като се лекуват неосигорени и държавни служители за които държавата не плаща цялата вноска.

2014.03.15 | 20:18

1
Трайте,докато тълпчката,набедена за министър не окраде всичко няма да миряса

Добави коментар

Водещи новини