Здравният министър продължава срещите с пациентските организации

Служебният министър на здравеопазването проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. ще се срещне с представители на пациентските организации.

Те очакват новият министър да създаде Обществен съвет по здравеопазване и да се постигне обществен консенсус по важните за здравеопазването въпроси. Пациентските организации настояват още да участват в определянето на приоритетите в здравната политика, предаде БНТ.

Очаква се приключването на някои от търговете за медикаменти, които все още се осъществяват от Министерство на здравеопазването, влизането в сила на новите наредби във връзка с функционирането на новата комисия по цени и реимбурсиране, която по закон би следвало да започне да функционира от 1-ви април.

Вчера министърът се срещна с представители на Българския лекарски съюз.

Докато продължават разговорите с различните съсловия, лекарите няма да протестират.

Проф. Николай ПетровНиколай ПетровНиколай Петров е министър на здравеопазването до 30 октомври 2017 г. Той е роден  на 29 август 1959 г. разговаря и с управителя на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков, който потвърди, че е склонен към диалогичност.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

НЗОК

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет