Проф. Кантафджиев: Грип все още няма

  • 21 октомври 2024 08:24

  • 1011
  • 6
© Кадър БНТ

887 са регистрираните случаи на коронавирус. В момента сме в сезона на респираторните заболявания, грип все още няма, заяви в "Денят започва" по БНТ проф. Тодор Кантарджиев.

"Студеното време, близкият контакт между хората и свитите кръвоносни съдове на носа предразполагат, за което", допълни той.

Който киха, кашля и има температура трябва да се самоизолира. Един от начините да предпази близките си е като носи маска, каза Кантарджиев. Превенция е приемането на витамин Д, както и витамин Ц, но не и в ударни дози за прекалено дълъг период.

По отношение на грипните епидемии проф. Кантарджиев обясни, че вече се говори и за имунологична памет.

"Когато голяма част от населението с години по традиция се ваксинира и когато грипните епидемии минават една през друга, обикновено се поддържа известен имунитет сред населението".

За бума на креватни дървеници проф. Тодор Кантарджиев обясни, че това не е толкова масово, но хората трябва да имат едно наум, когато ползват хотел или дори транспорт.

"Как става носенето на креватните дървеници? Обикновено с багажа. Така, че трябва да бъдем внимателни".

За ползата от туршията Кантарджиев обясни, че ферментиралите продукти са най-добрите антиоксиданти. Обърна внимание, че много внимателно трябва да се стерилизира.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1011 6

Коментари 6

Добави коментар

2024.10.21 | 09:35

6
Казва се Кантарджиев, тъпаци. Едно име не можете да напишете като хората.

2024.10.21 | 09:26

5
Кога ще съдим ковид измамниците!
Хидроложки проучвания

2024.10.21 | 09:17

4
Жалко.... :)))!
СМЪРТ ЗА ОКУПАТОРА САЩ!

2024.10.21 | 08:32

3
Смърт за чуждестранните ковид агенти на сорош и цру!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.10.21 | 08:31

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
циганино певски

2024.10.21 | 08:31

1
има х уй в а нуса ти бай шиле

Добави коментар

Водещи новини