Омбудсманът за е-рецептите: МЗ да направи крачка назад, системата не е готова

  • 26 октомври 2023 09:00

  • 1011
  • 1
Омбудсманът за  е-рецептите: МЗ да направи крачка назад, системата не е готова
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Аз предупредих, че ще има проблем с електронните рецепти. Стана ясно, че системата не е готова. Това заяви омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент в предаването "Денят започва" по БНТ.

Правилно е да се тръгне по този път, за да се ограничи използването на антибиотици. Когато се, вижда че има лекари които не могат да издават е-рецепти става ясно, че системата не е готова. Алтернативата е да има изключение. Тези, които не са готови да могат да издават и хартиени рецепти. В противен случай хората страдат. Министерство на здравеопазването трябеа да даде крачка назад и да положи усилия да поправи системата, посочи Ковачева. 

Тя призова МЗ да даде възможност на лекарите да станат готови. И добави, че не може реформата да стане факт за сметка на пациентите, защото "това е отказ на лечение". 

Само за седмица: Е-рецептите за антибиотици намалиха продажбите им с 25%

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1011 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.26 | 09:11

1
He e работа на държавата да админиcтрира рецепти на хората. Очевиден опит за пpинудително изземване на лични и търговски данни на aптеки и пациенти.

Добави коментар

Водещи новини