Инвестиции за научни изследвания във фармацевтичния сектор на стойност над 89 милиона евро бяха одобрени в Гърция

  • 17 март 2023 22:52

  • 409
  • 1
Инвестиции за научни изследвания във фармацевтичния сектор на стойност над 89 милиона евро бяха одобрени в Гърция
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Две нови стратегически инвестиции за научни индустриални изследвания с общ бюджет от над 89 млн. евро бяха одобрени от гръцкия Междуведомствен комитет за стратегически инвестиции (ДЕСЕ), съобщава БТА.

Организатор на двете инвестиции е фармацевтичната компания Демо (DEMO S.A.), която се занимава с разработване, производство и маркетинг на фармацевтични продукти. 

Инвестициите ще бъдат осъществени в промишлени обекти на компанията в Терми, община Солун, и в Крионери, близо до Атина, където предстои да бъде изграден обект. Те бяха одобрени вчера и засягат два проекта за научни индустриални изследвания и разработване на две моноклонални антитела за биологична терапия при лечение на злокачествени новообразувания. 

Европа остава без лекарства

Целта на първия проект на стойност 44 690 600 евро е одобряването и пускането на пазара на първия биоподобен фармацевтичен продукт за онкологично лечение от гръцка компания, който може да се използва при редица онкологични заболявания. 

Вторият инвестиционен проект с общ бюджет от 44 433 967 евро ще се стреми към одобряването и пускането на пазара на първия гръцки биоподобен фармацевтичен продукт за онкологично лечение на множествен миелом. 

„Изключително съм горд, че (…) беше одобрена една от най-големите инвестиции в нашата история във фармацевтичния сектор и започва нейното изпълнение. Инвестиция, която ще донесе работни места, научни изследвания и технологии и голям напредък на страната ни“, каза гръцкият министър на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис. 

Мая Йорданова
409 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.18 | 10:26

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини