Личните лекари вече може да изписват рецепти през телефона или таблет

  • 10 март 2023 11:52

  • 1030
  • 4
Личните лекари вече може да изписват рецепти през телефона или таблет
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Чрез мобилното приложение е-Rх ще се издават електронни „бели рецепти“ от мобилен телефон или таблет, когато лекарят няма възможност да направи това на компютър с медицински софтуер. Това обяви здравният министър Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в на съвместна пресконференция с министъра на електронното управление Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през в Министерството на електронното управление.

По думите му приложението може да се използва едновременно от няколко мобилни устройства.

"Забавихме се с мобилното приложение, но искахме да изчистим всички детайли. Пускаме го абсолютно функциониращо. Когато няма на разположение компютър, бели рецепти ще се издават от телефона. Лекарят може да изпише рецепта по всяко едно време и от всяка една точка. Рецептата веднага попада в електронното здравно досие. Има голяма полза за пациентите", обясни Меджидиев.

Представят мобилно приложение за електронни рецепти

Личните лекари вече ще могат да издават рецепти на пациентите си през телефон или таблет. Това обясниха днес здравният министър д-р Асен МеджидиевАсен МеджидиевД-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в и министърът на електронното управление Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през.

Мобилното приложение е разработено от "Информационно обслужване".

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1030 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.03.10 | 13:28

4
Българската държава тъпче цялата си информация и данните на своите граждани на сървърите на амазон и гугъл. Дават ви някой милион, за да подарите данни за стотици милиарди. От това робство трудно ще си излезе.
в нацид е интересно

2023.03.10 | 12:08

3
д-р димитър батуров от мбал надежда 8 години е учил медицина и е доцент по туризъм и по инф. технологии. желаем му, като кандидат-депутат от кп заедно, да не зарязва медицината, а да стане доцент и по психиатрия

2023.03.10 | 12:00

2
С приемане на дигиталното робство всеки режисиран проблем изчезва.

2023.03.10 | 11:59

1
пълзящ дигитален тоталитаризъм

Добави коментар

Водещи новини