Сербезова: Здравният министър манипулира общественото мнение за недостига на лекарства

  • 23 януари 2023 10:31

  • 748
  • 3
Сербезова: Здравният министър манипулира общественото мнение за недостига на лекарства
© Булфото (архив)

Бившият министър на здравеопазването проф. Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава отговори на критиките на наследника си на поста д-р Асен Меджидиев във връзка със свършеното в нейния мандат относно недостига на лекарства в аптечната мрежа. Миналата седмица Меджидиев представи резултатите от одит на "Информационно обслужване" на системата за контрол на медикаментите у нас СЕСПА. Според представеното от Меджидиев системата не дава възможност за добър контрол, работи с нелицензиран софтуер и взима данни за наличност на лекарства твърде назад във времето, което може да компрометира актуалността на забранителния списък за износ на лекарства.

Служебният министър на здравеопазването отправя критики към предшественичката си, че не е взела мерки по тези препоръки.

Здравният министър обвини Асена Сербезова за липсата на лекарства

В ефира на БНТ проф. Асена СербезоваАсена СербезоваПроф. Асена Сербезова се дипломира от Фармацевтичен факултет на МУ-София през 1996 г. Защитава, заяви че д-р Меджидиев манипулира общественото мнение.

Недостигът на лекарства го наблюдаваме години наред и това е проблем, който не се решава обхватно. В момента д-р Меджидиев се насочва към една от причините за това, но не към основната. Той смесва в опита си за манипулация на общественото мнение истината с неистината. Системата не е разработена по времето на моето управление. В целия нормален свят, когато има такава база данни, е нормално да се поръча такъв одит - като този на "Информационно обслужване". СЕСПА се администрира от Изпълнителната агенция по лекарствата, не от Министерство на здравеопазването, така че те са отговорни за контрола. Съмнявам се всеки да може да влезе без да остави следа. Препоръките се обсъждат с "Информационно обслужване" и касаят подобряване на системата, а не закононарушения. Така че в това е манипулацията - да се казва на хората, че не са предприети действия по всички препоръки, коментира Сербезова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
748 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.01.23 | 11:06

3
сърбегъзова стяга 10-та сватба. трябват кинти.

2023.01.23 | 10:53

2
Не знаех, че нимфоманията я има и сред помаците!
PaulaFox

2023.01.23 | 10:44

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини