Египет купува суровини за производство на лекарства срещу маймунска шарка

  • 26 май 2022 14:53

  • 401
  • 0
Египет купува суровини за производство на лекарства срещу маймунска шарка
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Египетските власти са предприели стъпки за внос на суровини, необходими за производство на лекарства срещу маймунската шарка, обяви изпълняващият длъжността министър на здравеопазването и населението Халед Абдел Гафар, цитиран от в. "Ал Ахрам". 

Министърът заяви, че случаи на заразната болест не са установени в Египет до момента. Властите все пак предприемат мерки за повишаване на информираността на населението за инфекцията, която е ендемична за Западна и Централната Африка, но беше засечена в над десет страни извън тези региони, предимно в Европа. 

Египетското правителство се е свързало с няколко компании, за да внесе суровини за производство на лекарства, както и Пи Си Ар (PCR) тестове за откриване на вируса. Плановете са да се закупи и медикамента "Тековиримат", с който се третира едра шарка и подобни вируси, включително този на маймунската шарка. 

Египетският научен комитет, създаден във връзка с пандемията от Ковид-19, ще публикува всекидневни доклади за ситуацията с маймунската шарка по света, отбелязва БТА. 

В света има 291 случая на маймунска шарка

Константин Тодоров
401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини