Индия разреши на всички пълнолетни хора да си поставят подсилваща доза ваксина срещу ковид

  • 11 април 2022 11:10

  • 371
  • 0
Индия разреши на всички пълнолетни хора да си поставят подсилваща доза ваксина срещу ковид
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Индия вчера започна да предлага ваксиниране с подсилваща доза на ваксината срещу COVID-19 на всички пълнолетни хора, но безплатни инжекции в правителствените центрове ще получават само работниците от първата линия и хората на възраст над 60 години, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1284

В свое изявление от петък индийското министерство на здравеопазването уточнява, че хората ще могат да получат инжекция с "предпазна доза" девет месеца след ваксиниране с втора доза. Хората извън двете приоритетни категории ще трябва да плащат за подсилващата доза в частни учреждения.

Индия започна ваксинация срещу COVID-19 на деца от 12 до 14 години

По официални данни досега в Индия с поне една доза на ваксината срещу COVID-19 са били инжектирани около 96% от хората на възраст над 15 години и около 83% от хората са били инжектирани с две дози. В Индия програмата за инжектиране с подсилваща доза започна през януари, като достъп до нея тогава имаха здравните работници и работниците от първа линия, както и хората на възраст над 60 години със здравословни проблеми.

През последните седмици Индия отчете рязко спадане на случаите на новозаразени с коронавируса и здравното министерство съобщи за 1054 нови случая през последните 24 часа.

Последвайте канала на

Калина Христова
371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини