"Пфайзер" ще проучва в Генуа странични ефекти от COVID ваксините

  • 21 януари 2022 08:53

  • 2600
  • 1
"Пфайзер" ще проучва в Генуа странични ефекти от COVID ваксините
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

"Пфайзер" избра италианския град Генуа за проучване на страничните ефекти от ваксините срещу COVID-19. Поръчано от "Пфайзер" и разрешено от Европейската агенция по лекарствата, то ще се координира от Висшия здравен институт на Италия, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31537

Изследователският център в болницата "Сан Мартино" в Генуа е единственото място в Италия където ще се изследват страничните ефекти от ваксините. Проучването ще се ръководи от професор Джанкарло Икарди – директор на отделението по "Здравна безопасност" към болницата.

26-годишен разви миокардит след ваксинация и почина

Вече са се записали над 160 ваксинирани с първа доза доброволци. Ще има и такива с втора и трета доза. Възнаграждението за тях е от 171 евро.

Професор Икарди обясни, че проучването  се състои от активно наблюдение като всеки един от участващите трябва да съобщава за всичко, което забележи като странични ефекти.

Мъж се ваксинира срещу COVID-19 и почина след 10 минути

Периодично ще се попълват и тестове. Изследването ще продължи две години. Освен Италия, в него от Европа са включени още Германия и Испания. Проектът обхваща общо към 14 000 ваксинирани и 20 изследователски центъра.

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
2600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шмайзер

2022.01.21 | 12:30

1
е па не идва ли малко късно????

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини