Д-р Хасърджиев: Всеки опит да повишим ваксинационното покритие катастрофира челно

  • 18 януари 2022 09:56

  • 2302
  • 5
Д-р Хасърджиев: Всеки опит да повишим ваксинационното покритие катастрофира челно
© Getty Images

Големият проблем на тези две години е, че не видяхме стъпки, така че да се промени, да се адаптира здравната система към новите реалности. Това мнение изрази пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, генерален директор на Националната пациентска организация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Опитваме се с овехтяла организация на здравеопазването и чрез нови планове да оправим нещата, заяви Станимир Хасърджиев в предаването „Преди всички“.

„Истината е, че здравеопазването се нуждае от коренна, дълбока реформа, която да започне тук, сега и веднага.“

„Кризата я овладяваме с нови заповеди, които се спускат и създават впечатление за хаос, че никой в държавата не знае какво се прави“, изтъкна Станимир Хасърджиев.

Той потвърди, че тенденцията в момента е да се слагат предимно бустерни дози. Известно увеличаване на броя ваксинирани се е наблюдавало след въвеждането на зеления сертификат, но то не е било достатъчно.

Д-р Николова: Очаквам скоро да се направи група колко е полезен боят над лекарите

Много неща в здравната ни система изплуваха по време на тази огромна здравна, икономическа и обществена криза. Агресията се обостря. Така Хасърджиев коментира случая с конфликта между лекар от Русенско и Венцислав Ангелов – Чикагото, заради поставена ваксина.

Осъждаме агресията - менталната и вербална агресия, която някои оказват – и противници, и подкрепящи ваксините, подчерта Станимир Хасърджиев.

Относно работната група към премиера, в която да се обсъждат противоепидемичните мерки, която включва и критици на тези мерки, Хасърджиев заяви, че в нея  трябва да има не само медицински експерти, а и представители на граждански организации, защото колкото и да са ни добри медицинските специалисти, те трудно ще направят обществени кампании.

„Продължаваме да не разбираме защо хората не се ваксинират. Продължаваме да не искаме да ги чуем тези, които не се ваксинират и това ще ни помогне отново да катастрофираме челно всеки опит да повишим ваксинационното покритие, докато не разберем къде се корени този проблем. И не започнем да разговаряме въобще с хората в България, не само с тези, които искат или не искат да бъдат ваксинирани.“ 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
2302 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Професор Джордан Питърсън

2022.01.18 | 10:20

2
Разговарях с хора на високо правителствено ниво в Канада, които директно ми съобщиха, че нито една от кopонaвиpyc мерките през последната година не се е основавала на науката.Мисля, че в един момент ще осъзнаем, че мерките против пaндeмиятa причиниха повече cмъpт и нещастие от самата пaндeмия. И краят не се вижда, няма крайна точка. Кога ще свърши това? Никой не знае. Как ще изглежда този край? Никой не знае.При всички тези мутации, кога точно се появява нов вариант? Да не би когато е най-удобно за фapмацевтичните кoмпaнии?Звучи ли ви цинично? Надали. Най-големите съдебни дела в историята на Американската правосъдна система се водят срещу фapмацeвтичните кoмпaнии редовно през последните 20 години. Откога политическата левица вярва, че тези кoмпании непременно защитават интересите ни?д-р Джордан Питърсън

2022.01.20 | 19:19

5
2028 ще е краят , по план

2022.01.20 | 19:17

4
колкото повече се бодете с тази течност , толкова повече се повишава нивото на графенов оксид и нано чатици в кръвта, след време и страничните реакции

2022.01.18 | 10:23

3
Модерните и фазерите ви благодарят че участвахте в експеримента за кихавицата и сезонния грип-последствията са за вас а парите са за нас,БОЦКАЙТЕ СЕ,леко оцеляване-благодарим.
опасно здрави

2022.01.18 | 10:11

1
Ко стана то,страшен бацил ей,най проверявани,затваряни и опасни се оказаха здравите,вече е опасно да си здрав,даже сертификат ти искат.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини