Бил Гейтс разкри какви трябва да са ваксините

  • 13 януари 2022 10:04

  • 3773
  • 0
Бил Гейтс разкри какви трябва да са ваксините
© Getty (архив)
Слушай новината

Американският милиардер  Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс) заяви, че сегашните ваксини срещу COVID-19 имат два основни недостатъка, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30146

"Тези препарати не предпазват на 100 процента хората, инжектирани с тях", каза един от създателите на високотехнологичния гигант Microsoft. "Освен това ефикасността на ваксините спада с течение на времето", посочи още той.

"Ето защо аз смятам, че са ни необходими ваксини, които да предотвратяват заразяването и да предпазват хората с години", подчерта той.

Бил ГейтсБил ГейтсУѝлям Хѐнри Гейтс III (на английски: William Henry Gates III, по-известен като Бил Гейтс) се спря и върху варианта на COVID-19 Омикрон. "След като тази вълна премине, коронавирусната инфекция ще се превърне в нещо подобно на сезонен грип", прогнозира той.

Вирусолог с обезпокоителна прогноза за грипа и Омикрон

По думите на милиардера и филантропа човек се е заразил с COVID-19 от животно. "Ние трябва да очакваме, че подобни заразявания ще има и в бъдеще. Ето защо ние трябва да сме поготвени за още взривове на инфекции, предавани на човек от животно и е необходимо да инвестираме, за да минимизираме негативните последици от тези и подобни заразявания", каза още Гейтс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30146

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
3773 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини