Мобилни екипи в Бургас ваксинират възрастните хора от днес

  • 11 януари 2022 08:36

  • 1400
  • 3
Мобилни екипи в Бургас ваксинират възрастните хора от днес
© Gettyimages/архив

От днес община Бургас мобилизира мобилните екипи на социалния патронаж за поставяне на ваксина срещу COVID-19. Записването е стартирало в петък и до момента близо 20 човека са се записали, като голяма част са за бустерна доза, малка част са за първична ваксинация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31534

80-годишната Василка Балабанова сподели, че нищо не я притеснява, иска бустерна доза и вярва в науката и лекарите.

Преди да бъде поставена ваксина се извършва преглед.

Д-р Стела Сивева съобщи, че преди да бъде поставена ваксината, мерят кръвното и температурата. Разполагат с всички ваксини - на „Янсен“, „Модерна“ и „Пфайзер“.

Един от основните проблеми, с които се сблъскват екипите на социалния патронаж, са противоречията между възрастните хора и близките им.

Валя Станкова информира, че понякога възрастните хора са заявили желание да се ваксинират и в последствие се обаждат близките да кажат, че има противоречие и често се отказват.

Други трудности са, когато възрастните хора са болни, с лека настинка, тогава ваксина не се поставя.

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
1400 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
¸¸¸.Бoриcлaвa Йoвчeвa.¸¸¸

2022.01.11 | 08:42

1
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина-канибал-ваксър Боко-Българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸: uni.su/bwT7KI
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.01.11 | 08:42

2
Ваксъри и сводници по АРНАУТСКИ: uni.su/Z3brCi
ஜ۩☺۩ஜГюлчeн от село Манастирஜ۩☺۩ஜ

2022.01.11 | 08:43

3
☞Гнуcния ваксър-необoлшeвишк Костя Кoпeйкин НAЧЕНГЕЛ!☜: uni.su/jBNxsU ☞Побег из Гулага 2001: uni.su/4YOQUc ☞Побег из Гулага 2001 DVDRip-примагнитване: mgnet.me/epUj1G7

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини