Община Бургас ще помогне на възрастните хора да получат по-лесен достъп до ваксина

  • 07 януари 2022 13:43

  • 141
  • 0
Община Бургас ще помогне на възрастните хора да получат по-лесен достъп до ваксина
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Община Бургас ще улесни възрастните хора – потребителите на Социалния патронаж и членовете на пенсионерските клубове, които заявят желание да се имунизират, без да се налага да чакат пред ваксинационни пунктове и лекарски кабинети. Това съобщиха от Общината.

Услугата стартира, след като близки на възрастни и трудноподвижни хора, които живеят в чужбина, са поискали съдействие за ваксинацията им у дома или в пенсионерския клуб в района им.

5525 са новите случаи на коронавирус

Възрастните хора, които желаят да се имунизират, трябва да се запишат при председателите на пенсионерските организации, които ще предоставят списъците на Община Бургас за осигуряване на медицински екипи от РЗИ в клубовете.

На трудноподвижните потребители на Домашния социален патронаж, които са в невъзможност да излизат, също ще бъде предоставена възможност за имунизация на място в домовете им. В мобилния екип ще има лекар и социален работник от патронажа, който познава възрастните хора и здравословното им състояние. Преди това желаещите да бъдат ваксинирани у дома потребители трябва да се запишат, като позвънят на следните телефони на Домашния социален патронаж: 056 813 463 и 056 813 464.

Калина Христова
141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини