Общо 2172 дози ваксини са поставени в изнесените пунктове на Столичната община през уикенда

  • 29 ноември 2021 11:58

  • 321
  • 2
Общо 2172 дози ваксини са поставени в изнесените пунктове на Столичната община през уикенда
©

Общо 2172 дози ваксини са поставени в изнесените пунктове на Столичната община, съобщиха от пресцентъра на общината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29892

През събота и неделя работиха 11 имунизационни пункта, организирани от Столичната община.

От днес, 29 ноември, столичани могат да се ваксинират срещу коронавирус в общо девет имунизационни пункта. Седем от тях са в общинските ДКЦ-та с номера 8, 11, 12, 13, 18, 20 и 24.

Продължават работа и изнесените кабинети в метростанция "НДК" - с работно време от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък. Пунктът в метростанция "СУ Св. Кл. Охридски" ще бъде отворен от 13.00 до 19.00 ч. всеки работен ден.

Медицинските екипи, които работят в изнесените кабинети, са от общинските ДКЦ-та и болници, ваксините се осигуряват от СРЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекциите "Здравеопазване" и "Аварийна помощ и превенция". Инициативата е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, а целта е да се ускори процесът на ваксинация в столицата.

СЗО призова за ускоряване на темповете на ваксинация срещу ковид

От общината напомнят на гражданите, че продължава и инициативата на Столична община за поставяне на ваксини на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община https://call.sofia.bg/ е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 29892

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
321 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.11.29 | 14:52

2
Войната на статанистите-глобалисти навлиза в следващ етап. Сега с поредица от нови вирусни атаки контролът и затягането ще се засилват методично. Целта е психиката на населението да бъде съкрушена и хората да свикнат да бъдат послушни и да изпълняват заповеди без въпроси. Точно затова сатанистите не ги е грижа за ваксинираните вече хора, които пълнят болниците в момента и чиято имунна система е разбита. Целта на сатанистите е да ваксинират не-ваксинираните, защото те са непокорните, самостоятелно мислещите и опасните за новия световен ред.
Дико

2021.11.29 | 13:56

1
ДА ОЦЕЛЯВАТЕ: Витамин С на прах, разтворен във вода: по 500 мг сутрин и вечер + цинк(непечено тиквено семе със зелените ципи), Витамин Д(рибено масло) + калций(извара), Mултивитамини, Mагнезий, Cелен(чесън, бразилски ядки); Aспирин по 250мг сутрин и вечер – за тези с разширени вени и сърдечни проблеми. При заболяване дозите се увеличават !!! Ваксини, непроверени поне 10 години в практиката и без гаранция от фирмите производители са капан ! БРАНЕТЕ СВОБОДАТА СИ НА СЕЛО с кози, кокошки, чист въздух и вода !!! Vitamin C Is Being Used As A COVID-19 Treatment In New York Hospitals and Zhongnan Hospital in Wuhan, China

Добави коментар

Водещи новини