Френската компания Valneva представи позитивни данни от изпитването на нейната COVID ваксина

  • 18 октомври 2021 11:23

  • 284
  • 0
Френската компания Valneva представи позитивни данни от изпитването на нейната COVID ваксина
© Pixabay

Компанията Valneva съобщи в понеделник за положителни резултати от "Фаза 3" на изпитването на нейния кандидат за ваксина срещу коронавируса - VLA2001, предава Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30102

Valneva посочи, че последното изпитване на 4012 участници на възраст 18 и повече години на 26 тестови места във Великобритания показва, че ваксината е предизвикала по-силен имунен отговор и по-малко странични ефекти от тази на компанията AstraZeneca.

Общо 1186 ваксини са поставени в общинските изнесени пунктове този уикенд

Компанията е сред малкото разработчици на ваксини, които провеждат своите тестове, сравнявайки резултати с тези на вече одобрена от регулатора Covid ваксина, вместо да дава плацебо на част от доброволците, тъй като различните ваксините стават все по-достъпни.

"Тези резултати потвърждават предимствата, често свързани с инактивираните ваксини (съдържащи мъртви микроорганизми със запазена антигенна структура)", каза главният изпълнителен директор на Valneva Томас Лингелбах, добавяйки, че компанията вярва, че това ще има важен принос в борбата срещу Covid-19.

Френската биотехнологична компания също така заяви, че се подготвя за изпитвания при деца на възраст от 5 до 12 години и за спонсорирано от Valneva проучване за оценка на ефективността на ваксината VLA2001 за тези, които се нуждаят от бустерна ваксинационна доза. Valneva разширява изпитанията на своя кандидат за Covid ваксина VLA2001 и продължава преговори с Европейската комисия за потенциален договор, информира БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30102

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
284 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини