Руската еднодозова ваксина срещу COVID-19 е 70 на сто ефикасна срещу варианта Делта

  • 13 октомври 2021 19:52

  • 855
  • 0
Руската еднодозова ваксина срещу COVID-19 е 70 на сто ефикасна срещу варианта Делта
© gettyimages

Руската еднодозова ваксина срещу COVID-19 "Спутник лайт" показва 70 на сто ефективност срещу варианта Делта на новия коронавирус три месеца след прилагането ѝ, съобщава БТА, като цитира данни от Руския фонд за преки инвестиции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27686

Данните са от научния институт "Гамалея", разработил ваксината и са предоставени на медицинската електронна библиотека medRxiv, преди независима оценка. Те се основават на изследване на 28 000 души, ваксинирани със "Спутник лайт" и контролна група от 5,6 милиона души, които не са ваксинирани.

Русия отчете под 20 000 нови случая на коронавирус за денонощие за пръв път от два месеца

"Спутник лайт" ще е почти толкова ефективна срещу варианта Делта като бустер на други ваксини, колкото е ефикасна и двудозовата руска ваксина "Спутник", се посочва в съобщение от руския инвестиционен фонд, който е поел маркетинга на руските ваксини по света.

Създателите на "Спутник" провеждат съвместни изследвания с "Пфайзер" в две страни, съобщи ръководителят на Руския фонд з преки инвестиции Кирил Дмитриев, цитиран от ТАСС. "Вече имаме съвместно изследване с "Модерна" в Аржентина и Аржентина сега изследва комбинация на "Спутник" и "Модерна".

Има още две страни, в които сега се провеждат изследвания на комбинация от "Пфайзер" и "Спутник" и очакваме това да бъде много успешна комбинация", каза той. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27686

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
855 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини