Компанията "Санофи" спира разработването на иРНК ваксина срещу Ковид-19

  • 28 септември 2021 11:35

  • 1211
  • 0
Компанията "Санофи" спира разработването на иРНК ваксина срещу Ковид-19
©

Лабораториите "Санофи" обяви положителни междинни резултати от изпитанията на иРНК ваксината си срещу Ковид-19, но няма да продължи с трета фаза, а ще разработва другата си ваксина срещу новия коронавирус, съобщи АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Още една иРНК ваксина би се появила твърде късно на пазара - до края на годината ще са произведени вече 12 милиарда такива дози.

Стачка в лаборотарията на "Санофи", която разработва ваксина срещу COVID-19

Резултатите от третата фаза на изпитанията на другата ваксина на "Санофи" срещу Ковид-19, използваща рекомбинирани протеини, се очакват преди края на годината. Разработването й е съвместно с британската компания "ГлаксоСмитКлайн".

Развитие на антитела след втората доза от иРНК ваксината на "Санофи" се наблюдава при 91 до 100 процента от доброволците. Странични ефекти не са съобщавани. Френската компания разработва това лекарство в сътрудничество с американската "Транслейт био" и канадската "Евоник" от март 2020 г.

Коя страна какви ваксини срещу COVID-19 е поръчала?

"Нашата цел не е да създаваме нови РНК ваксини за Ковид-19, а да снабдим Франция и Европа с арсенал от ваксини с информационна рибонуклеинова киселина за бъдеща пандемия, за нови болести", каза заместник-директорът на "Санофи" за ваксините Тома Триумф. "Общественото здраве не се нуждае от друга ваксина срещу коронавирус на базата на иРНК", добави той.

"Санофи" планира да разработи нови ваксини срещу други заболявания, като грипа, базирани на тази технология, както и да използва потенциала й в онкологията. Първите тестове на ваксината срещу сезонен грип вече са започнали. "Санофи" очаква да проведе клинични изпитвания догодина, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
1211 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини