Лекарка от Кюстендил: Списъкът с безплатните COVID лекарства е неадекватен

  • 24 септември 2021 08:24

  • 715
  • 1
Лекарка от Кюстендил: Списъкът с безплатните COVID лекарства е неадекватен
© Pexels

За да може лекарите да изписват безплатни лекарства, първо, трябва да се обсъди списъка, защото много се съмнявам, че той е правен от хора, които са лекували COVID болни. Той е неадекватен, твърде малък е и в него съществуват неща, които, на практика не трябва да се използват по всички правила. Това заяви пред БТВ д-р Силвия Стефанова, зам.-председател на НСОПЛ – Кюстендил.

По думите ѝ нито ценово, нито като изписване и закупуване те не са дефицитни и списъкът не би помогнал по никакъв начин.

В цялата област Кюстендил няма COVID център. Това означава, че заразените, които желаят домашно лечение не могат да получат безплатни лекарства.

Oткриват COVID зони в Кюстендил и Дупница

„Не мога да кажа дали това е проблем, според мен не, защото пациентите в момента получават помощ. Те са дискриминирани по отношение получаване на безплатни лекарства. Имаме списък в компютрите, но сме лишени от тази възможност не зная защо. Стресът от COVID-19 е толкова голям, че безплатните лекарства са последната им грижа“, каза тя по темата.

Поне по 15-20 души на ден със симптоми на коронавирус минават през личния кабинет на д-р Стефанова.

„Общината помага, РЗИ-Кюстендил също, искам да получа отговор каква е идеята за тези COVID центрове“, пита д-р Стефанова.

Радина Лазарова
715 1

Коментари 1

Добави коментар
Новини.бг - медиен кенеф

2021.09.24 | 08:41

1
списван от полуграмотен шизофреник, мутренска ку.рва, на храна при Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини