Един ваксинационен бус за целия Студентски град

  • 20 септември 2021 11:44

  • 348
  • 2
Един ваксинационен бус за целия Студентски град
© Булфото

Специализиран ваксинационен мобилен пункт бе разположен в двора на Университета за национално и световно стопанство. Целта - да се стимулира ваксинацията сред студентите и младите хора, при които нивата на имунизиране са сравнително ниски. Инициативата е на студентския съвет към ВУЗ-а, като целта - да има присъствено обучение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Именно по този начин - присъствено, ще започне учебната година в УНСС, която официално бе открита днес, 20 септември, увери ректорът на университета Димитър Димитров.

"Основен наш приоритет е да се предпази здравето на студентите и преподавателите. Като университет номер 1 в сферата на дигитализацията у нас ние сме готови да предоставим качествено образование на нашите студенти каквато и форма на обучение да има - присъствено или онлайн", заяви той.

Проф. Кожухарова: Всички говорехме за ваксина, а сега не я използваме

На откриването на ваксинационния пункт присъства и зам.-министърът на здравеопазването Тома Томов. Има интерес от изграждането на още подобни пунктове при висшите училища, посочи той, но не уточни кои ВУЗ-ове са поискали да изградят такива. Не уточни и колко процента от студентите или младите хора са ваксинирани.

Мобилният пункт пред УНСС ще обслужва целия Студентски град, посочи ректорът на университета. На ваксинираните ще бъдат издавани и сертификати за имунизация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
348 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.09.20 | 13:20

2
Действия в защита на живота и здравето на хората са повече от законни. Отровите, наречени "в.ксини", трябва незабавно да се забранят, защото убиват българския народ. Сатанистите, които позволяват отровите и "К.вид" лъжата на територията на България, трябва да бъдат тикнати в затворите и съдени за геноцид и национално предателство.

2021.09.20 | 12:50

1
бусовете на генoцида

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини