В Плевен продължава ваксинацията срещу коронавирус в центъра на града

  • 17 септември 2021 14:24

  • 430
  • 0
В Плевен продължава ваксинацията срещу коронавирус в центъра на града
© Булфото (архив)

В Плевен продължава инициативата за ваксинация срещу коронавирус в центъра на града, до Мавзолея, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27507

Мобилният кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19 ще бъде изнесен на площад "Възраждане" на 18 и 19 септември. Той ще работи от 08,00 ч. до 12,00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини /без AstraZeneca/.

На територията на Медицинския университет в Плевен отвори врати нов ваксинационен пункт. Той е позициониран пред сградата на Факултет "Фармация", с работно време 10.00 - 14.00 ч. Там се правят и бързи антигенни тестове на студенти и преподаватели. Ректорът на висшето училище, проф. д-р Добромир Димитров, заяви пред БТА, че според него дезинформацията и фалшивите новини спират ваксинацията срещу коронавирус в страната.

Все по-голяма подкрепа събира кампанията на областния управител Марио Тодоров "Да" на ваксинацията". Със своите призиви да се имунизират срещу COVID-19 към плевенчани се обърнаха певицата Люси Дяковска, актрисата Елена Петрова, световният шамион по бокс Детелин Далаклиев, от мотоклубовете в града, клуб "Северняци" и от бизнеса - ръководството на голяма фирма за чистота.

Мобилни пунктове за имунизация срещу Covid-19 в редица градове

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27507

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
430 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини