МЗ призовава общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на населението

  • 09 август 2021 18:34

  • 781
  • 2
МЗ призовава общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на населението
© Булфото (архив)

Общините в страната да създадат нужната организация за ваксиниране на населението във всички населени места у нас. За това призова министърът на здравеопазването д-р Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има в писмо до областните управители, до председателя на УС на Националното сдружение на общините в България инж. Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, и до председателя на УС на Националното сдружение на кметовете на кметства в Република България Румен Стоянов. За целта е нужно да бъдат проведени срещи, на които да се вземат решения как ваксинационният процес на местно ниво да бъде ускорен, съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

Министър Кацаров посочва още, че с оглед важността на процеса, от голямо значение е в срещите да участват общопрактикуващите лекари, които осъществяват дейност на територията на населените места, както и служители от регионалните здравни инспекции. Това гарантира създаването на подходяща организация и логистика за осигуряване на места за ваксиниране и достатъчен брой ваксини.

Писмото на министър Кацаров е във връзка с изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България и необходимостта от постигане на високо ваксинално покритие в страната.

Д-р Сербезова: Моментът за поставянето на ваксина беше още когато се появиха първите ваксини

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
781 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.08.10 | 01:25

2
Тези отрови си ги наврете в г.за, сатанистки изчадия.

2021.08.09 | 19:04

1
Готвят се фашистите. Ние също се готвим.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини