РЗИ Ямбол възобновява работата на изнесените пунктове за ваксинация

  • 29 юли 2021 10:59

  • 346
  • 0
РЗИ Ямбол възобновява работата на изнесените пунктове за ваксинация
© Pixabay

Регионалната здравна инспекция в Ямбол възобновява работата на изнесените пунктове за ваксинация, по настояване на кметовете на петте общини в областта, съобщиха от Областния медицински съвет.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26640

Пунктовете бяха преустановени, тъй като липсваше достатъчно интерес и това доведе до изхвърляне на десетки дози отворени и неоползотворени ваксини. В Ямбол ще бъдат бракувани и 200 дози от препарата на "AstraZeneca", поради изтичащ срок на годност на 30 юли. Флаконите се съхраняват само в здравната инспекция, от тях няма при общопрактикуващите лекари, уточни за БТА зам.-директорът на РЗИ Донка Желева.

Проф. Ангелов: Противниците на ваксини използват страха ви, а Кацаров е търговец

Екипи на РЗИ ще извършват отново и ваксинация на работното място, след като работодателите подадат списъци с желаещи. В Ямбол вече са имунизирани по-голямата част от служителите на три производствени фирми, чийто персонал надхвърля 3000 души, посочиха от здравната инспекция.

През изминалата седмица в областта са поставени 955 дози, като от тях 450 са "първа игла". Със завършенa имунизация са 14 546 души, пояснява БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26640

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
346 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини