Тайван одобри своя кандидат-ваксина срещу COVID-19

  • 19 юли 2021 13:25

  • 256
  • 1
Тайван одобри своя кандидат-ваксина срещу COVID-19
© getty images

Тайванското правителство одобри използването и производството на кандидат-ваксината на Медиджен ваксин, което е важна стъпка в плановете на острова да разработи собствени ваксини, за да се защити от COVID-19, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25321

Медиджен заяви миналия месец, че се опитва да получи бързо одобрение за извънредна употреба на своята кандидат-ваксина след приключването на втора фаза на изпитанията.

Разработването на собствена ваксина беше важна цел на тайванското правителство, въпреки че то поръча и 20 милиона дози от Модерна, АстраЗенека и глобалната програма КОВАКС.

Ваксина на спрей срещу COVID-19 дава добри резултати в първи етап на тестовете

Здравното министерство заяви, че при клиничните изпитания в Тайван е било доказано, че антителата, създавани от кандидат-ваксината на Медиджен са "не по-лоши" от тези, създавани от ваксината на АстраЗенека и няма сериозни опасения за странични ефекти. Медиджен обаче ще трябва да предоставя месечен доклад за безопасността на кандидат-ваксината, която ще бъде поставяна на лица над 20-годишна възраст с интервал от 28 дни между двете инжекции.

Здравният министър Чън Ших-чун заяви пред медиите, че след получаването на одобрението за извънредна употреба компанията ще има нужда от време, за да увеличи производствения си капацитет. През август ще разполагаме с известно количество от препарата, добави той.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Калина Христова
256 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
объркан съм

2021.07.19 | 13:49

1
За краткомозъчните , нашите преди повече от година обявиха ,че до седмици ще имаме работеща и отлична наша ваксинаа и след това ,тишина !?

Добави коментар

Водещи новини