Звезди от шоубизнеса и духовници ще стимулират ромите да се ваксинират

  • 22 юни 2021 11:29

  • 495
  • 5
© Novini.bg

Имахме работна среща днес с представители на медиаторите, които работят с етноса на ромското население. Срещата беше с цел да изведем проблемите и да начертаем стъпките, с които да повишим ваксинацията сред ромското население. В момента е много подходящо времето. Това заяви на брифинг заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25160

„Оттук насетне останахме с убеждението, че все още битуват митове сред това население. Първата стъпка, която трябва да извършим е да информиране тези хора максимално добре с вярна информация“, допълни той.

Това може да стане чрез хора от шоубизнеса, духовници и хора, на които вярват.

Второто, което е изведено от срещата, е да направят ваксинацията безпроблемна – през личните си лекари или ваксинационни пунктове. Това, което притеснява ромския етнос, е дали ваксинацията ще се заплаща. От Министерството са ги уверили, че ще бъде напълно безплатно.

Аспарух Илиев: Лекарите в България са сред основните скептици за ваксините

„Смятаме, че прилагането на ваксините за цялото население трябва да бъде еднакво и справедливо. Гарантираме безопасното прилагане на ваксините и безплатно за тези, които не са здравно осигурени“, увери медиаторът.

Бюджет за тази кампания за момента нямам. Поставените цели са: висока информираност, еднакъв подход към всички български граждани, подходящ начин за всеки и като четвърта цел – постигане не резултат. Има конкретен план за срещи с представители на шоубизнеса и на духовенството, за да се подпомогне кампанията.

 

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
495 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар

2021.06.22 | 13:30

5
Хм, искат да ги морят масово
В Новини.бг

2021.06.22 | 13:03

4
измислят новините, наричат протестиращите "лумпени", Радев - "тъпа фуражка", спец-службите - "простаци"

2021.06.22 | 12:18

3
Рекламата на лекарствени средства е подсъдна.
И

2021.06.22 | 11:56

2
Нали уж не бил антиваксър

2021.06.22 | 11:53

1
Хунтата на българоубиеца Радев съсипа държавата за 1 месец...вие си помислете,ако дойдат на власт ИТН....ИСМВ...ДеБъ...БСП...ДПС какво ще се случи в държавата!

Добави коментар

Водещи новини