Областният кризисен щаб по здравеопазване в Ловеч предприема мерки за ускоряване на имунизационния процес

  • 03 юни 2021 11:32

  • 156
  • 4
Областният кризисен щаб по здравеопазване в Ловеч предприема мерки за ускоряване на имунизационния процес
© GettyImiges

Мерки за ускоряване на имунизационния процес и обхващане на населението с ваксини срещу COVID-19 е очертал Областният кризисен щаб по здравеопазване, съобщават от областната администрация. Обсъдени били възможностите за повишаване обхвата на имунизираните лица и участието и взаимодействието на институциите в този процес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27232

Според набелязаните мерки кметовете и кметските наместници на населените места е необходимо да представят списък на трудноподвижни/инвалидизирани лица, заявили желание за ваксинация. Предстои да бъдат организирани срещи с представители на клубовете на инвалида и на пенсионера и на читалищата, за да се проучи желанието на възрастните за имунизация и се организират мобилни екипи за обхващането им. Кметовете на общини, които имат назначени здравни медиатори, трябва да разпоредят срещи с населението в райони с концентрирани малцинствени групи и да проведат информационна кампания.

Новите сертификати за ваксинация достъпни от 4 юни

На Регионалното управление на образованието в Ловеч е възложено да проучи желанието за ваксиниране на персонала на учебните заведения и детските заведения, както и на ученици на 16-18 години.

Всички общински и държавни структури в областта трябва да предоставят списъци на желаещи да се ваксинират лица, работещи в тях, и на техните семейства, както и на персонала и потребителите на социалните институции и услуги резидентен тип.

Друга мярка е Областна администрация, чрез обединенията на работодателите, да изиска списъци на желаещи за имунизиране лица от предприятия и фирми, които да бъдат обхванати чрез мобилни екипи или в съответните временни имунизационни пунктове по населени места с оглед непродължително отсъствие от работния процес.

На срещата е станало ясно, че към 31 май т. г. са поставени общо 19 347 дози ваксина, с първа доза са 11 922-ма и с втора - 7425. По информация на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Анета Винева за първите две дни от юни има близо още хиляда имунизирани. Според нея обаче общият процент на обхванатото население в Ловешка област е 20 и е далеч от това, което е нужно.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 27232

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
156 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар
Bethmoepa

2021.06.04 | 01:08

4
М­­л­а­­д­­­а­­ ­­­м­о­­­к­р­­а­­ ­­у­­ч­­­е­н­и­­ч­к­­­а­ ­­ч­у­к­­а­­­ ­ ­­W­­ ­W­­­ ­W­­ ­­.­­ ­­­B­­ ­­­G­­­ ­­1­ ­7­­ ­­­.­ ­­C­­ ­­L­­­ ­­U­ ­B
Aprilzszra

2021.06.03 | 22:39

3
М­л­а­­­д­­­а­ ­­­м­о­к­­р­а­­­ ­­у­­ч­е­н­­и­ч­к­а­­ ­­­ч­­­у­к­­а­ ­ ­­­W­ ­W­­ ­W­ ­­.­­ ­­­B­­­ ­G­­ ­1­­­ ­­­7­ ­­­.­ ­­­C­­ ­L­­ ­U­ ­­B
Tamifscla

2021.06.03 | 18:58

2
М­л­­а­д­­­а­­ ­­­м­­о­­к­­­р­­­а­­ ­­у­ч­­е­­­н­и­­ч­к­­­а­­­ ­­­ч­­­у­­­к­­­а­ ­­ ­­­W­­­ ­­­W­ ­­W­­ ­­­.­­­ ­­B­­­ ­­­G­­­ ­­­1­­­ ­­7­ ­­.­­ ­­C­­­ ­L­­­ ­U­ ­B
Elizabethhissa

2021.06.03 | 17:04

1
М­­­л­а­д­а­­­ ­­м­­­о­к­­­р­­­а­­­ ­­­у­ч­­­е­­­н­­­и­ч­к­а­­­ ­ч­­у­­к­а­­­ ­­­ ­W­ ­W­­­ ­­W­ ­­­.­­ ­­­B­­­ ­G­­ ­­1­­ ­7­­­ ­­­.­ ­C­ ­­L­­ ­­­U­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини