Компанията "Джонсън и Джонсън" съкращава наполовина доставките на ваксини за ЕС тази седмица

17 май 2021 20:22

Компанията "Джонсън и Джонсън" съкращава наполовина доставките на ваксини за ЕС тази седмица
© Getty Images/Guliver
446 1

Компанията "Джонсън и Джонсън" съкращава наполовина очакваните доставки на ваксини срещу COVID-19 за Европейския съюз тази седмица, съобщи днес служител на ЕС пред Ройтерс. Това задълбочава проблемите с доставките, с които се сблъсква компанията, откакто започна да снабдява с ваксини ЕС през април, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24418

Според договора си с ЕС "Джонсън и Джонсън" се е задължила да достави 55 милиона дози от еднодозовата си ваксина през второто тримесечие на годината. След изтичането на половината от този срок обаче тя е доставила по-малко от 5 милиона дози, което е по-малко от 10 процента от планираното.

В допълнение към това закъснение компанията "съкращава доставките тази седмица на половина", каза служител, участващ в преговорите с производителя и добави, че не е ясно колко дози ще бъдат доставени следващата седмица. Служителят не уточни и колко дози се очакват тази седмица.

В България пристигнаха 12 000 дози от ваксината на "Джонсън и Джонсън"

От компанията "Джонсън и Джонсън" засега не пожелаха да коментират темата, отбелязва Ройтерс.

"Разбираме, че има временно ограничено намаляване на доставките, което се очаква да бъде компенсирано на по-късен етап", заяви говорител на Европейската комисия, който отказа да посочи с колко по-малко ще са доставените дози ваксина тази седмица.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24418

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
446 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Sherryujora

2021.05.17 | 20:58

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини