Новавакс съобщи за забавяне на процеса по одобряване на нейната ваксина срещу COVID-19

  • 11 май 2021 06:34

  • 653
  • 0
Новавакс съобщи за забавяне на процеса по одобряване на нейната ваксина срещу COVID-19
© Pixabay

Американската компания Новавакс (Novavax) съобщи за забавяне на процеса по одобряване на нейната ваксина срещу COVID-19, предаде Франс прес. Агенцията отбелязва, че това е предизвикало рязко поевтиняване на акциите на фирмата, чийто препарат в процес на разработване има отредена важна роля в международната програма за споделяне на ваксини КОВАКС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

По-рано Новавакс бе обявила планове да поиска разрешение за спешно използване на ваксината първо във Великобритания, а малко след това - и в Съединените щати, през второто тримесечие на тази година. Вчера тя обаче съобщи, че няма да направи това преди третото тримесечие, информира БТА.

В САЩ разрешиха използването на ваксината на Пфайзер/Бионтех при непълнолетни

В резултат цената на акциите на Новавакс се понижи с повече от 12 процента в електронната търговия след затварянето на Уолстрийт. Ваксината на американската компания работи на различен принцип от вече одобрените по света. Тя е на протеинова основа и предизвиква имунен отговор, без да съдържа вирус, отбелязва АФП.

През март Новавакс съобщи, че при клинични изпитания във Великобритания нейната ваксина срещу COVID-19 е показала 89,7 процента ефективност при симптомно протичане на болестта. Американската компания е обещала да дари 1,1 милиарда дози на програмата КОВАКС.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини