Ето какво съобщи Британският лекарствен регулатор за употребата на препарата на "АстраЗенека"

23 април 2021 06:32

Ето какво съобщи Британският лекарствен регулатор за употребата на препарата на "АстраЗенека"
©
3120 3

Британската Регулаторна агенция по лекарства и здравните продукти (MHRA) е установила 168 случая на кръвни съсиреци във Великобритания при пациенти, на които е била поставена ваксината "АстраЗенека" срещу коронавируса, включително 32 смъртни, от общо над 21,2 милиона души, получили първа доза. Това предаде Франс прес като се позова на информация, изнесена вчера.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

След анализ на данните, които се отнасят за времето до 14 април, агенцията запазва оценката си, че при мнозинството хора ползите от ваксината са повече от рисковете.

Научната комисия, която упражнява контрол над британската ваксинационна кампания, препоръча в началото на април прилагането на ваксината на "АстраЗенека" да се ограничи до хората над тридесет години, когато е възможно.

Опасенията около редките случаи на образуване на кръвни съсиреци накараха няколко европейски държави да сведат ползването на ваксината до групата на най-възрастните сред населението.

ЕК не е поръчала допълнителни дози от ваксината на "АстраЗенека"

Във Великобритания съсиреци са установени при 93 жени и 75 мъже на възраст между 18 и 93 години. В един от тези случаи съсирек се е образувал след поставяне на втора доза.

Великобритания, която е с най-голям брой починали с коронавирус в Европа - над 127 000, предприе масирана ваксинационна кампания, ползвайки до момента ваксини на "АстраЗенека", "Пфайзер/"Бионтех" и "Модерна".

По най-нови данни над 33 милиона души в страната са получили първа доза, а на повече от 11 милиона е поставена и втора доза.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23515

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3120 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.23 | 08:14

2
от 2 години ....точно като започнаха да прибират на топло айдуците и да ги подкарват към съда на България(Цв.Василев, Арабаджиеви, Стайкови, Черепа, Баневи и др) не може да ги наречем олигарси, защото са си едни обикновенни айдуци, се започна едно активно мероприятие срещу Борисов наречено ЛЪЖА ....т.е олигарсите имат медии(бТВ, бсп ТВ, 7/8 ТВ) онлаин медии, радио и впрегнаха усилия за компромати(снимки с шкафчета, кюлчета, пищови и др) създаде се протестно движение, БСП/ДПС и техните мутри Има Такъв Народ, Демократична Бълария, Изправи се, то не бяха къщи, сметки и нищо не се доказа,защото беше ЛЪЖА, но хората се хванаха и започна масовото плюене(то си стана мода даже) по Борисов и правителството! Едничката цел на гореспоменатите айдуци е КРАЖБАТА ...ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ЗА ДА БЪДАТ ОПРАВДАНИ И ОТНОВО ДА ГРАБЯТ!!!! това ли искаме уважаеми граждани ????
Говориш глупости

2021.04.23 | 08:52

3
Нонси платен трол така ще няма смисъл да се спори

2021.04.23 | 06:51

1
Това са данни за реакциите с големи тромби, които направо са убили хората или са ги оставили тежко болни. За реакциите с малки тромби, които без съмнение са много повече, но правят по-"леки" и незабележими отначало травми, ще слушаме тепърва.

Добави коментар

Водещи новини