Лондон започва изследвания на средства за лечение на COVID-19

21 април 2021 07:45

Лондон започва изследвания на средства за лечение на COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)
289 0

Великобритания започва разработка за антивирусни средства за лечение на Ковид-19 с цел до края на годината страната да разполага с поне две ефективни терапии за лечение при домашни условия, съобщи днес британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23535

Той подчерта, че поставянето на ваксини и редовното тестване са ключът за възстановяването на нормални обществен живот до лятото. Но по думите му неговото правителство подкрепя и разработването на терапевтични средства в помощ на борбата с пандемията.

Турски учени разработиха лекарство срещу мутации на COVID-19

Новото ни Антивирусно специално звено ще се стреми да разработи иновативни лечения, които всеки би могъл да използва у дома си, за да спре развитието на COVID-19 още в самото начало, каза Джонсън.

Това ще осигури още жизненоважна защита срещу всяко бъдещо разрастване на инфекциите и ще спаси живота на още хора, добави той.

Над 19% от пълнолетното население на Великобритания е напълно ваксинирано

Според главния научен съветник на правителството Патрик Валанс антивирусните препарати под формата на таблетки ще помагат за предпазването на неваксинирани хора и ще бъдат защитна преграда пред новите щамове на коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23535

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
289 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини