Доц. Ангел Кунчев с прогноза за развитието на пандемията и какво лято ни очаква

20 април 2021 18:55

Доц. Ангел Кунчев с прогноза за развитието на пандемията и какво лято ни очаква
© Кадър: БНТ
5717 4

Ваксината на "Джонсън и Джонсън" още не е дошла, а вече ни е страх от нея. Всички векторни ваксини очевидно имат един и същ проблем. При тази честота, шансът да получите тромбоза е 100 пъти по-малък, отколкото да получите тромбоза при заразяване с COVID-19. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23535

"С количествата, които страната ни е поръчала от "Пфайзер" пак ще можем да покрием желания имунизационен ефект", успокои той.

Министър Ангелов оповести решението за ваксинацията с АстраЗенека в България

"Ваксините са единствените лекарствени продукти, при които не само самият производител трябва да докаже безопасност, но и външна компания. Когато правиш сметката колко хора ще умрат, заразявайки се с COVID-19, разбираш, че постъпваш правилно", стана ясно от думите му.

По отношение на прилагането на ваксината н "АстраЗенека", доц. Кунчев обяви: "Взехме решение, което взеха четири европейски държави - Германия, Франция, Финландия и Швейцария. Наблягаме на научните данни. Даваме възможност на всеки, който желае да си постави втора доза от друг вид ваксина. За имунната система е важно да ѝ представиш антигена. Тя реагира, когато го разпознае. Отговор ще има, но няма още данни колко силен ще е този имунитет".

"Колективен имунитет в България ще има най-рано през лятото. Ние ще получаваме по над 300 000 - 400 000 дози седмично. Лекарите можем да правим по 50 000 дози дневно. Ние достигнахме около 10% имунизирани с първа доза. Никъде нямаме заключени ваксини, които да не ползваме, освен дозите на "Пфайзер". Проблемът с количеството ваксини е на път да се реши през месец май, важно е да има желаещи. Сега е моментът да се приложи една национална здравна кампания за ваксиниране", обясни държавният здравен инспектор.

На въпрос дали сме в трета вълна на пандемията, доц. Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил заяви: "Все още слизаме надолу по склона на второто било на пандемията. Има намаление, усещаме го. Хоспитализираните паднаха под 9000 броя, намаля броят и на тежките случаи. Трябва да продължим да вървим по този тънък баланс да пазим хората, но и да не пречим на икономиката. Изключително трудно и отговорно е, но ако покажеш, че има резултат, всичко си струва. Няма да позволим други страни да имат нечестно предимство, за сметка на България. Напълно достатъчно е да имаш зелен сертификат. Другата седмица ще дадем новия начин на допускане на чужди граждани в България. Ще посочим при какви условия ще отпада карантината".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23535

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
5717 4

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 4

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2021.04.20 | 22:24

3
не знам кой реши, че на вируса му дреме кои комсомолци ще управляват........имам много приятели - болни....., а на тия тъпанари, които пишат , че няма вирус - дано ги парне....

2021.04.21 | 01:21

4
Има вирус, както има и много други вируси. Ти чувал ли си за другите или само този те интересува?
Хасан

2021.04.20 | 19:56

2
Астразенека не е потвьрдена в САЩ, а Джонсьн Джонсьн има сьщите странични действия и не е потвьрдена от ЕМА ЕС!Голям избор няма!

2021.04.20 | 19:41

1
С такива некадърници пандемията ще е вечна някои страни даже и не разбраха че е имало пандемия.

Добави коментар

Водещи новини