Ваксината на "Пфайзер" срещу COVID-19 е ефективна за индийския вариант

  • 20 април 2021 13:02

  • 329
  • 1
Ваксината на "Пфайзер" срещу COVID-19 е ефективна за индийския вариант
© Getty Images/Guliver (архив)

В Израел са регистрирани осем случая на индийския вариант на новия коронавирус и специалистите смятат, че ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" е поне отчасти ефективна срещу него, съобщи Ройтерс, като цитира представител на израелските здравни власти.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Първите седем случая на индийския вариант на новия коронавирус за засечени в Израел миналата седмица сред хора, пристигащи от чужбина, които са били подложени на тестове, съобщиха от здравното министерство.

Две дози от ваксината на "Пфайзер" няма да са достатъчни, ще е нужна и трета?

"Впечатлението ни е, че ваксината на "Пфайзер" е ефикасна срещу този вариант, макар и с намален капацитет", каза генералният директор на министерството Хези Леви пред общественото радио. Той добави, че регистрираните случаи на варианта в страната вече са осем, предава БТА.

От министерството все още не е получен отговор на запитване от Ройтерс за повече подробности от изследванията върху индийския вариант.

Във Великобритания и Ирландия също изследват тази разновидност на новия коронавирус, след като са регистрирали случаи. Израел с население от 9,3 милиона души вече е приключил с пълната имунизация срещу коронавируса на 81 на сто от гражданите си и пребиваващите в страната на възраст над 16 години. Случаите на Ковид-19 и хоспитализациите вече рязко намаляха.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
329 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хасан

2021.04.20 | 19:58

1
За индийския вариант ковид е добре , ама има и Бьлгаски, Бразилски и т.н.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини