Проф. Снежина Михайлова: Рисково е да се смесват различни ваксини

  • 20 април 2021 08:55

  • 424
  • 0
Проф. Снежина Михайлова: Рисково е да се смесват различни ваксини
© Кадър БТВ

Трудно ми е да коментирам решението за комбиниране на ваксините. Може би първоначалните данни имат известен обещаващ ефект за комбинацията от различни видове.  Самата ваксина на „Спутник“ е комбинация от различни вектори. Всичките разработени ваксини имат доста висока ваксинална ефикасност за разлика от други ваксини в миналото. Това дава предимство да се опитваме да комбинираме тези ваксини. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БТВ доц. Д-р Снежина Михайлова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Тя препоръчва да пациенти да завършат имунизацията със започната ваксина. Според нея решението да се ограничи използването на ваксината на „Астразенека“ до определени възрастови е добро.

Проф. Гетов: Ваксинираните с „АстраЗенека“ са от 4 до 7 пъти по-защитени от неваксинираните

„Като имунолози препоръчваме да се изчаква максимално дълго за поставяне на ваксината след преболедуваме“, поясни проф. Михайлова. Ваксината би могла да осигури по-пластичен имунен отговор в сравнение с преболедуването, защото тогава организмът не се намира в стресова среда.

Като най-фрапираща фалшива новина за COVID ваксините определи твърдението, че след поставяне на ваксина може да се отчете позитивен тест.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини