СЗО: Китайските ваксини са безопасни и ефикасни

31 март 2021 16:41

СЗО: Китайските ваксини са безопасни и ефикасни
© Getty (архив)
714 1

Ваксините срещу новия коронавирус на китайските лаборатории Синофарм и Синовак показаха, че са безопасни и ефикасни, но са необходими допълнителни данни, съобщиха експерти на Световната здравна организация (СЗО), цитирани от АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24113

Оценката е дело на Стратегическата консултативна експертна група за ваксинациите на СЗО, която заседаваше от 22 до 25 март. Тези експерти са натоварени с изготвяне на препоръки за ваксинации.

В документ, в който се обобщават основните дискусии на срещата, експертите посочват, че тези две китайски ваксини, чиито производители са внесли молба за одобряване в СЗО, са доказали своята безопасност и добра ефикасност срещу COVID-19, когато болният има симптоми.

"Липсват обаче данни за хората от третата възраст и хората с други заболявания", отбелязват експертите и добавят, че ще са необходими изследвания за ефикасността и безопасността на двете ваксини за тези групи хора.

Еврокомисията: ЕС е получил досега 107 млн. дози ваксини

Решение на СЗО по молбите за одобрение на ваксините на Синофарм и Синовак не се очаква преди началото на април.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24113

Повече за Коронавирус

corona
714 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Carolyna17

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­­и­­ж­т­­­е­ ­­­м­о­­­я­т­а­ ­­­т­и­­й­­­н­­ ­­­п­­­у­­­т­­к­­­а­ ­­-­­­ ­­­W­­W­­­W­.­B­G­­­1­­­7­.­­­C­­­L­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини