"АстраЗенека" отказва да разговаря с Европейската комисия за ваксините

27 януари 2021 13:38

"АстраЗенека" отказва да разговаря с Европейската комисия за ваксините
© getty images
593 0

Европейската комисия потвърди, че представителите на "АстраЗенека" са отказали участие в нова среща, посветена на липсващите ваксини, поръчани от ЕС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20487

Говорител на комисията уточни, че тази сутрин от дружеството не са изпратили представител за насрочена поредна среща онлайн. Комисията, представители на държавите от ЕС и на дружеството тази седмица разговаряха няколко пъти.

Според говорители на ЕК производителят, получил голямо европейско финансиране за разработването на ваксина, не дава ясни отговори защо липсват количествата, поръчани от ЕС миналата есен. Предвижда се в петък европейската лекарствена агенция да одобри ваксината на "АстаЗенека" и това да бъде третият препарат, използван в имунизационната стратегия на ЕС срещу COVID-19.

Каква маска да си купим за пълна защита от COVID-19?

По-рано за затруднения в доставките съобщиха и от "Пфайзер" - първата ваксина с европейско одобрение. ЕС очаква тези трудности да отпаднат до края на седмицата, но се опасява дали намеренията до есента да бъдат ваксинирани 70 на сто от пълнолетните европейци ще бъдат постижими.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20487

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
593 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар