Българи разказаха какво им се е случило след втората доза на руската ваксина

  • 22 януари 2021 14:17

  • 21035
  • 16
Българи разказаха какво им се е случило след втората доза на руската ваксина
© Getty Images/Guliver (архив)

Българските стоматолози, живеещи в Русия от 3 десетилетия, Йорданка Чанева и Диан Иванов разказаха за втората доза на руската Спутник V. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата пред Bulgaria ON AIR. 

Кадър: Bulgaria ON AIR

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

Българи в Русия разказаха какво се е случило с тях след ваксинацията срещу COVID-19

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

Ваксинираните със "Спутник V" запазили имунитета си вече девети месец

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

Русия поиска регистрация на ваксината „Спутник V“ в Европа

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
21035 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2021.01.22 | 19:48

8
Този сайт novini.bg е от руската дезинформационна машина. Хвали руската ваксина Спутник, а не казва, че тя се използва от диктатор Путин за политически цели. Днес го потвърди неговия външен министър Лавров, който се изказа, че ваксината им те ще "затоплят" отношенията си с тези държави. Което на друг език значи, че Путин ще натиска ръководството на тази държава да отваря вратите за навлизане на руските олигархични капитали като по този начин Путин и неговата олигархия завладяват икономиките на страните и Путин започва да определя тяхната външна и вътрешна политика. От ЕС Унгария единствена прие руската ваксина, защото Орбан е взел над 10 милиарда евро заем от Путин за да строи руска атомна централа и по този начин е предал цялата икономика на държавата, нейната външна и вътрешна политика в ръцете на Путин и олигарсите му!
Драги ми господине

2021.01.25 | 03:28

16
С омраза до никъде няма да стигнеш. Ако дядо ти е бил полицай и е измъчвал антифашисти и после са му светили маслото след девети не значи, че руската ваксина не струва. Всъщност това е личен избор. Ако си прекалил с телевизията и умираш от страх ето я Пфайзер шмайзер. Никой няма да те спре.
Дончо,

2021.01.24 | 20:00

15
помисли в момента България под какви зависимости е.И тогава заставай в поза полуклек срещу Путин и Русия.Защото както си в тая избрана от теб поза ,не забравяй,че тези ,които уж ти пазят гърба,непременно ще се възползват.Всичко хорошо,щастливецо!
Дончо,я помисли България под какви зависимости е и

2021.01.24 | 19:56

14
Ориентирай се правилно в пространствовремето!
До 19,43

2021.01.24 | 08:55

12
Ей,промит соросоиден,дяволски,човеконенавистен изрод!Всеки има право да избере коя ваксина ще си сложи.Налаганете на определени ваксини е нарушаване правата на човека..Ние нямаме своя ваксина.Защо да нямаме право да избираме? МНОГО БЪЛГАРИ имат по голямо доверие на руската.Дори и за неща от които ми зависи живота ли ,някой ще ми налага,коя ваксина да използвам?Как някои европейски страни си договориха руската,а ние вечно ще чакаме да ни наредят кои джобове да пълним?Дайте право на хората да избират.Това е демокрация!
ddd

2021.01.24 | 09:17

13
Тъпчо, като е толкова добра тази ваксина, защо руснаците не я регисрират по надлежния начин в ЕС? Демокрацията не означава че можеш да правиш каквото ти дойде в праната чутура, а да се съобразяваш и спазваш законите!
Евробългарин

2021.01.23 | 21:13

11
Прост народ - слаба държава!

2021.01.23 | 06:03

9
След 30 години човешката раса ще изчезне, вече го няма военни икономическия режим да подчинява хората като преди 40 години без да питат защо трябва така и ще оцелеят човекоподобните маймуни урангутан
Евробългарин

2021.01.23 | 21:08

10
Ти си урангутан, ако беше влизал в часовете по български език и литература щеше да знаеш, че правилния изказ е орангутан, сиреч - горски човек. Дали ще изчезне човешката раса? - ще кажат умните хора, а не неуките.

2021.01.22 | 19:47

7
Този сайт novini.bg е от руската дезинформационна машина. Хвали руската ваксина Спутник, а не казва, че тя се използва от диктатор Путин за политически цели. Днес го потвърди неговия външен министър Лавров, който се изказа, че ваксината им те ще "затоплят" отношенията си с тези държави. Което на друг език значи, че Путин ще натиска ръководството на тази държава да отваря вратите за навлизане на руските олигархични капитали като по този начин Путин и неговата олигархия завладяват икономиките на страните и Путин започва да определя тяхната външна и вътрешна политика. От ЕС Унгария единствена прие руската ваксина, защото Орбан е взел над 10 милиарда евро заем от Путин за да строи руска атомна централа и по този начин е предал цялата икономика на държавата, нейната външна и вътрешна политика в ръцете на Путин и олигарсите ми!

2021.01.22 | 17:22

5
Браво на Братята, винаги са били мъдри, сплотени и силни
Тъй, тъй

2021.01.22 | 17:32

6
Надали сред тях има чуждопоклонници измекари, които да лижат мъдята на чужд народ.
Жоро от народа

2021.01.22 | 15:53

2
Активирали са им чиповете дори още по-рано. Или са били в близост до 5ж кула
ко ко каза

2021.01.22 | 17:17

4
кой чип, ония за електронните барабани???- който стана за смях в цял свят
жорко

2021.01.22 | 16:46

3
на мен след втората ваксина почна много да ме сърби ану-са, от тогава само трябва да го чеша с ръка, обаче вече не помага и почнах да го чеша с големи черни дилдота, мисля, че скоро трябва да премина на нещо по-реалистично.
Гошо от почивка

2021.01.22 | 15:25

1
Тая ваксина да не е водка та успокоява така?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини