Лекар: 70% от българите веднага ще се ваксинират, ако това е условие да отидат на море в Гърция

Системата не ни е от най-оптималните, които имаме, но успя някак да се справи със ситуацията. Мисля, че пикът отмина и отсега-нататък ще става по-лесно. Важно е да се гледат два показателя – колко хора бяха заразени с COVID-19, което показва ефекта от мерките, които са били взимани. Обаче другия показател – броя на смъртните случаи, показва, че има нещо гнило в здравната ни система. Смятам, че трябват цялостни и последователни реформи, които да променят системата, защото точно там изпушиха нещата. Да, тя беше бързо охладена с финансови средства, но в един момент те ще спрат. Това коментира в предаването "Лице в лице" по bTV бившият здравен министър д-р Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18783

,,Реформата в здравната система я спират интересите, тъй като системата не обича да бъде клатена. В началото всички декларират, че искат реформа, но... общо взето думата реформа от министерския речник все по-често започва да отсъства. Но самата реформа не е само работа на един министър, това е много сериозна тема. Вместо да имаме дискусии какво ще променят в здравеопазването следващите, които ще дойдат на власт, ние коментираме в колко часа ще започне изборния ден. Държавите, които са успели да реформират здравната си система, са направили нещата в дълъг хоризонт'', допълни още д-р Константинов.

Пристигна първата пратка с ваксини на "Модерна" срещу COVID-19, обмислят промяна на мерките

В нито един момент не е имало затруднение на влизането на хората в болниците. Не сме имали административни пречки в лечението. Онкологичните операции не са били спирани и хората са получавали достъп до болницата. Дали има някъде закъсняла помощ? Да, имало е, но това бяха по-скоро изолирани случаи. Не може да се каже, че хората, които не са били с коронавирус, са били пренебрегнати. Нищо драматично не се е случило. Хората с онкологични заболявания си получават нужното лечение, категоричен бе бившият министър на здравеопазването.

На въпрос защо толкова българи гледат със скептицизъм на ваксините д-р Константинов отговори в кръга на шегата, че ако от Гърция бяха казали, че на морето им ще допускат само ваксинирани, то поне 70% от населението ни щеше да поиска да се ваксинира.

Българинът като цяло е много недоверчив и то с право. Но Фейсбук не е достоверно място за информация. Много хора го правят и не знаят езици и стават лесна мишена за манипулиране, с това си обяснявам недоверието. Аз лично вече се ваксинирах и, както се вижда, съм жив - няма ми нищо. Ваксините са нещо добро, заяви д-р Константинов, като все пак призна, че остава загадка кому е нужно информирано съгласие, преди да бъде поставена ваксината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18783

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2021.01.14 | 00:17
  Ще се ваксинирам за да ходя по заведения, спортни събития ,морета, почивки и т.н. Не мога да разбера противниците на ваксините! Тези хора не знаят какво искат ,не искат мерки ограничения ,но пък не искат и ваксини!?
  1. 2021.01.14 | 17:05
   Аз нямам против мерките, и да НЕискам ваксини. И не защото съм антиваксър, а защото съм средно интелигентен човек и ми е ясно, че една ваксина се изпитва поне 5-7г за да се види дали има трайни вреди. В повечето случаи ваксина се пуска на пазар след 10г. Така, че не благодаря нямам намерение да си правя експерименти със здравето. Преди Коледа четох преведената листовка на ваксината на страницата на министерството, където ясно имаше точка "Генотоксичност/Канцерогенност " - Няма проучвания.... Та за какво си говорим...после обаче ненадейно след няколко дни листовката беше коригирана
  2. 2021.01.14 | 07:11
   ами ако се пренесеш в отвъдното...запомнете КОВИД 19 Е СПИН НО МОДИФИЦИРАН .. умира се ако имаш здравословни проблеми....чувам маймуни се били заразили ,,,,СПИН ът не ттъгна ли от маймуните
 2. 2021.01.14 | 16:04
  Ще се ваксинирам, за да отида да пия фрапе и да гледам голи жени !
 3. 2021.01.14 | 07:12
  ами ако се пренесеш в отвъдното...запомнете КОВИД 19 Е СПИН НО МОДИФИЦИРАН .. умира се ако имаш здравословни проблеми....чувам маймуни се били заразили ,,,,СПИН ът не ттъгна ли от маймуните
  1. 2021.01.14 | 11:57
   МНОГО СИ ПРОЗЗЗЗ ДЕДО ЖАН
 4. 2021.01.14 | 09:10
  По този начин , като ги задължат хората. Уж била по желание. Само на приказки. Кой ще оправдае парите за тези ваксини дадени са толкова пари. Те са си направили сметката предварително. Ако искаш да пътуваш трябва да се ваксинираш. Това е насила, не е по желание. Това беше целта.
 5. 2021.01.14 | 08:23
  Генно модифицирана ваксина???!Айде хората и с малко акъл,но на място да помислят малко!В Гърция не ми харесва ,в България е по-хубаво ,там набиват консерви ,мъкнат хладилни чанти и се правят на баровци,тука по морето си консумираш в заведения и си правиш кефа много по-добре!Вируса не е по опасен-различен от тежка форма на нов грип или пневмония!Ако тръгне човек да се ваксинира срещу всеки микроб ,ще стане ходеща химическа лаборатория!И се молете да не дойде истинска пандемия от каквото и да било,защото това в момента НЕ е!Вирусите са основно в главите и на някои са им в повече!Следващата стъпка е дискриминация на неваксинирани,което ако стане ще е началото на уж отричания за сега ,нов световен ред!
 6. 2021.01.14 | 01:01
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 7. 2021.01.13 | 21:58
  Абе я си е би п утката майчина бе педал . Ще ти го ваксинирам у мазната зурла !
  1. 2021.01.13 | 23:04
   педал Константинов,отново компетентен.Мръсен благоевградски гьоч!
 8. 2021.01.13 | 22:38
  То пък все едно че има ваксини.
 9. 2021.01.13 | 21:53
  С кво да се ваксиниране бе смешник с тия 2000 ваксини ли я си гледай лекуването че станахме за смях в цял свят с тая смъртност все хората са ви виновни.
 10. 2021.01.13 | 21:51
  ЩЕ ЧАКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ 1,4млн. пенсионери и ЩЕ ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ ОКТОМВРИ НА МОРЕ!!! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ БОЧКО ГУБИ ИЗБОРИТЕ И ПЕЧЕЛИ КОРНЕЛКА!
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Лекарства

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет