BioNTech: Нашата ваксина е ефективна срещу новите щамове на коронавируса

  • 11 януари 2021 18:31

  • 861
  • 0
BioNTech: Нашата ваксина е ефективна срещу новите щамове на коронавируса
© Getty Images

Коронавирусната ваксина, разработена от BioNTech SE и Pfizer Inc., се очаква да бъде ефективна срещу новите щамове на Covid-19, заяви в понеделник главният изпълнителен директор на германската компания BioNTech Угур Шахин.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

"Ние сме уверени, че въз основа на механизма на нашата ваксина, въпреки че има мутации, ние вярваме, че имунният отговор, предизвикан от нашата ваксина, може да се справи и с мутирал вирус", каза Шахин в интервю за бизнес телевизия CNBC, предавав БНР.

В случай, че ваксината се окаже неефективна, технологията РНК (mRNA), която е "едно ключово предимство“ на ваксината на BioNTech, осигурява гъвкавост, която може да позволи на двете компании да регулират ваксината "относително бързо", за да се предотвратят инфекции с нови варианти на коронавируса.

Директорът на медицинския отдел на Moderna: Ваксината ни действа и срещу новия щам на COVID-19

"Можем да променим последователността във ваксината в рамките на няколко дни и можем да доставим нова ваксина по принцип в рамките на шест седмици", подчерта Угур Шахин.

По-рано в понеделник компанията BioNTech повиши целта за доставка през 2021 г. на ваксината срещу Coid-19, разработена заедно с нейния партньор Pfizer, до 2 милиарда дози в сравнение с досегашно планираните 1,3 милиарда дози, тъй като се въвеждат нови производствени линии и тъй като от един флакон могат са извлекат повече дози.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини