Учен: Лекарствата срещу COVID-19 са спасили много животи

  • 21 декември 2020 16:52

  • 3137
  • 7
Учен: Лекарствата срещу COVID-19 са спасили много животи
© Pixabay

В света не спират тестовете на лекарства, които дават резултат в борбата с COVID-19. През юли т.г. директорът на Българската агенция по лекарствата Богдан Кирилов съобщи, че антипаразитното лекарство "Ивермектин" дава резултати при лечението на болни от коронавирус в девет болници у нас. Така коментира пред Kmeta.bg новините около медикаментите, които учените усъвършенстват в борбата с COVID -19, Илиан Манойлев, асистент в лаборатория "Експериментална имунология" към БАН.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Според Манойлев лекарството вероятно активира имунната система.

Лечението с лекарства на заразените с коронавируса е ефикасно и това ще го потвърдят докторите, защото медицината напредва и лекарствата стават все по-добри. Вече се знаят симптомите на заболяването, което е много важно, защото в противен случай не е ясно как трябва да протече лечението. Факт е, че лекарствата са спасили много  животи,  което означава че те вършат сериозна работа, допълни Манойлев.

Ученият подчерта, че целта на ваксината е различна - да не се разболеем изобщо.

Има ли лекарство, което бие ефекта на ваксините срещу COVID-19?

Но за да сме уверени в нейния ефект, трябва да знаем какви са страничните ефекти, които предизвиква, а за това е нужно време, допълни Манойлев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3137 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Тити

2020.12.22 | 09:49

7
Ваксините са добри по принцип, не оспорвам тяхното действие! Тук дилемата е друга! Науката е много напред да, но не се прилага към болести които са бич за населението! А сега за има няма 6/7 месеца, се направи ваксина за цялото човечество за един вирус, който изведнъж се появи от някъде? Не изпитана, без ясни последствия, и ни убеждават, че трябва да ни я сложат! Освен това, дали създава траен имунитет, или просто трябва да се напълнят джобовете и банковите сметки на някого? А последствията за организма на човек - какво ще се случи, ако страничните прояви, отключат други заболявания, на никой не е известно!
Българин

2020.12.21 | 19:42

6
Ако ваксините рязко ограничат разпространението на пандемията от КОВИД 19 то рязко ще падне натискът върху медицинските заведения в целия свят и необходимостта за съществуването на специализирани КОВИД отделения и болници! Това означава че фармацефтичния бизнес ще с измести докторския и икономиките ще се върнат в нормален ритъм, а политиците няма да прекаляват с ограниченията! МОЖЕ БИ НЯКОЙ НЕ ХАРЕСВА ВАКСИНИТЕ ИМЕННО ЗА ТОВА И ВОДИ ОТКРИТА ВОЙНА СРЕЩУ ТЯХ....Т.Е. ДА УМИРАТ ХОРА ЗАРАЗЕНИ С КОВИД НЕ Е ПРОБЛЕМНО —ВАЖНИ СА ИЗМИСЛЕНИТЕ ПОСЛЕДСТВИЯ ОТ ВАКСИНИТЕ!!!
Българин

2020.12.21 | 18:47

5
Медицината напредна толкова много ,че не останаха здрави хора !
Народа

2020.12.21 | 17:24

1
Лекарствата са добри, но най-сигурното нещо е ваксината! Ние народа го искаме това, и няма да спрем да се борим докато всеки българин не бъде ваксиниран с ваксините на Пфайзер и Модерна! Има надежда!
...

2020.12.21 | 18:40

4
Пий си хаповете!

2020.12.21 | 17:49

3
държавното безхаберие уби много повече.

2020.12.21 | 17:38

2
Кой ти даяа право да говориш от името на народа,наглец!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини