Германската "КюърВак" започва клинични изпитания на ваксина срещу COVID-19

14 декември 2020 12:32

Германската "КюърВак" започва клинични изпитания на ваксина срещу COVID-19
© Pexels
571 0

Aерманската биотехнологична компания "КюърВак" започва клинични изпитания за фаза 2б/3 на потенциална ваксина срещу COVID-19, съобщиха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23394

Тестовете, които са по изискванията за постигане на одобрение от регулаторните органи, ще оценят безопасността и ефикасността на продукта при възрастни.

Очаква се в изпитанията да се включат над 35 000 доброволци в Европа и Южна Америка, се посочва в съобщение на компанията, предаде БТА.

Шефът на СЗО: Не се самоуспокоявайте от новините за COVID ваксините

"Данните за клинична безопасност и имуногенност, получени в тестовете досега, изглеждат обещаващи и се надяваме тези изпитания също да покажат ефекта от технологията информационната РНК и нашата ваксина да може да предотвратява Ковид-19 и да помогне за победа над пандемията", каза главният изпълнителен директор на компанията Франц-Вернер Хаас.

Потенциалната ваксина на компанията е един от трите германски проекта, подкрепени от федералното правителство с общо 750 милиона евро, като 300 милиона евро от тях са за разработката на "КюърВак". Европейската комисия вече е осигурила с договор до 405 милиона дози от ваксината.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23394

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
571 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини