Новото COVID отделение във Велики Преслав остава с един лекар

28 октомври 2020 12:44

Новото COVID отделение във Велики Преслав остава с един лекар
© Getty Images
346 1

Пациентите с коронавирус в общинската болница във Велики Преслав да бъдат преместени в друго лечебно заведение. Това предложиха от ръководството на болницата, след като медици масово подадоха молби за напускане, предава БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23410

COVID отделението във Велики Преслав беше създадено преди дни, за да поеме увеличените случаи на заболели от коронавирус в Шуменско. Там в момента се лекуват 8 пациенти, а за тях се грижат само един лекар и една медицинска сестра.

Средната възраст на сестрите в болницата е над 60 години, а на лекарите - над 70 години.

"За мен е неоправдано да поема този ангажимент като управител на болницата. И поради липсата на кадрови ресурс, смятам, че COVID болните не могат да получат адекватната и качествена медицинска помощ. Рискът е както за персонала, така и за останалите болни в болницата", заяви д-р Йошенка Ненчева, управител на МБАЛ-Велики Преслав.

"Имаме уверението, че настанените болни при нас с положителни, че бъдат пренасочени към други лечебни заведения. Надявам се да преосмислите молбите, които сте подали, за да може да се опитаме да излезем от ситуацията", заяви Янко Йорданов, кмет на община Велики Преслав.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23410

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
346 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2020.10.28 | 13:03

1
Докато диктатора не убие всички лекари и учители няма да миряса защо да има по умни от него.

Добави коментар

Водещи новини